ממש בטעות סבורים רובנו שהתסביך הגדול של חג הפסח הוא הנקיונות. אבל - לא הם מסבים לעם היהודי כל כך הרבה התעסקות,סבל ,וחומרים למריבות משפחתיות כי אם עניין אחר לגמרי – האוכל.
כבר במוצאי פורים יושבות נשות השבט למלאכת הכנת הרשימות – מה נאכל השנה, מה נבשל, מתי נקנה בשרים, מי אחראי יבשים, איפה ירקות ומתי קונים השלמות. את ההכנות לחג, ואת רוב שעותיו אנחנו מבלים במחשבות– מה נאכל, נבשל, נכין, נטעם, ננשנש, ונלעס. ועוד בטרם נסתיימה לה ארוחה אחת כבר מתחילים התיכנונים לזו שאחריה.
אבל מכיון שפז"מ המטבח המתמשך הוא בעצם פרדוקס למהותו של החג - חירות, החלטנו לשתף אתכם במגוון אפשרויות קולינריות נהדרות הממתינות לכם בשוק מחנה יהודה, שישחררו אתכם מעולו של המטבח ויתנו לכם כמה שעות של חופש ואוכל איכותי. אז מי שרוצה לפרוץ את מעגל תפוח האדמה – ביצה קשה ומצה עם שוקולד – מוזמן לצאת לדרך.
את הסיור נפתח בקפה משובח ב"רוסטרס" – שם קולים וטוחנים במקום תערובות משובחות וריחניות. תמיד אפשר למצוא שם אנרגיות טובות ושמחות של בוקר חדש. מי שחייב מאפה ליד הקפה שלו – ישמח לגלות מאפים טעימים, טריים וכשרים לפסח! לכו בעקבות ריח הקפה....
רחוב עץ החיים פינת רחוב האפרסק.
משם נמשיך אל הרחוב המקביל – רחוב האגס, בו התגורר אליהו בנאי – ראש שושלת משפחת בנאי המפורסמת. המשפחה התגוררה מעל שורת החנויות, וכילדים קטנים הסתובבו הילדים בין סימטאות השוק – וכנראה שבהשראתו הפכו לאנשי יצירה, תרבות ורוח. לפני כ 17 שנים החליטה עיירית ירושלים לשנות כמחווה את שם הרחוב ומאז הוא נקרא – רחוב אליהו בנאי. כשתסיימו לזמזם את השיר רחוב האגס 1, הגיעו אל ממלכת הטחינה הסמוכה ברחוב עץ החיים. כאן לא מדובר בחנות רגילה אלא ממש מפעלצ'יק קטן של טחינה. מאחורי קיר הזכוכית מסתובבות אבני ריחים שהובאו מדמשק ושוקלות מאות קילוגרם. תחת כובד משקלן נמעך השומשום והטחינה הסמיכה ניגרת אל מיכל גדול. כאן בממלכה מוסיפים לטחינה תבלינים ויוצרים עשרות טעמים מיוחדים – טחינת פסטו, טוסקנה, צ'ילי ובמתוקים – נוגט, שוקולד וחמאת בוטנים. זהירות, מדובר בטחינה ממכרת – לא תוכלו להפסיק לנשנש..מרחק 2 חנויות משם תוכלו להמשיך באבולוציית השומשום ולטעום חלבה נימוחה ונהדרת.ב"ממלכת החלבה" מייצרים 101 (!) טעמים שונים של חלבה – שוקולד, קפה, פקאן, המלך, ולנועזים – חלבה בטעם צ'ילי ובטעם וויסקי. משעות הבוקר ועד הלילה. רחוב עץ החיים.
סושיודה – אחרי 30 שנה כבעל דוכן ירקות החליט דורון להביא לשוק משהו חדש, ולהשתמש בשפע הירקות והדגים הטריים סביבו – כך נולדה ה"סושיודה" – סושי איכותי באווירת בר שכונתי. בפסח יגישו תפריט סושי עשיר, מגוון רולים, אדממה, יין, סיידר, ועוד. עץ החיים 69, מ 13:00 ועד אחרון הסועדים.
עכשיו חייבים שוב משהו מתוק..ממש ליד הסושיודה שוכנת "ג'לה" גלידריה טבעונית המציעה מבחר גלידות, שתיה חמה, קרפים (גם טבעונים וגם כשרים לפסח!), ומילק שייק. מ 9:00 בבוקר ועד אחרון המלקקים.. גם מוצאי חג וימי שבת. מנת הדגל – הפוגטו – גלידת וניל צרפתי עם מנת אספרסו..
מי שלא בא על סיפוקו לפני שאכל בשר טוב – חייב להגיע לקצביה של מאיר אבחוצרה ואביו, שהפכה לאור דרישת הקהל – למסעדה. שניהם יחד מכינים קציצות, קבב ונקניקיות מרגז אלוהיות. יש גם סלטים טובים וצ'יפס נפלא. משעות הצהרים ועד מאוחר בערב, רחוב החרוב 5.
אם הגעתם בשעות הערב וחשקה נפשכם בבר שכונתי מלא אווירה תוכלו לקפוץ לבדאלאק – שנפתחה זה מכבר ממש מעל השוק העיראקי . "בדאלאק" (שמשמעותה– כפרה בעיראקית) מציעה הרבה סוגי יין, עראק בטעמים, תפריט מטוגנים מגוון, והרבה משחקי שש בש....עד שעות הלילה המאוחרות..
זהו, אחרי סיור מטעמים שכזה אפשר לחזור הביתה שבעים ומאושרים – עד לארוחת המצות הבאה...